Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.
2 januari 2016
baka bröd på överblivna dadlar
Hilmer bakar gott bröd av julens överblivna dadlar och "gammal" mjölk.
Hilma tyckte brödet blev jättegott.
Överblivna dadlar, nötter, russin, fikon kan läggas i smält choklad.
Det finns en hel del överblivet från julen, så det är en fördel om man kan blanda det i nåt, som du gjort. Jag önskar dig en god fortsättning på det nya året.
15 kommentarer:
Men dadlarna håller sig rätt länge. Jag har mina i kylen.
Klimakteriehäxan, helt ok om du äter upp dem :)
Det finns en hel del överblivet från julen, så det är en fördel om man kan blanda det i nåt, som du gjort. Jag önskar dig en god fortsättning på det nya året.
Gunnel, önskar dej detsamma!
Ta ur kärnan ut dadeln, stoppa i en salt mandel, linda serranoskinka runt det hela och njut!!!
God fortsättning på ett nytt år!
Lena i Wales, låter gott och enkelt! Ifall man har serranoskinka hemma...
Jag har också användt dadel i bröd,samt dadelsirap.
Jael, dadelsirapen gav jag till sonen...
Dadlar kommer inte över min tröskel, blä. Men annan torr och trist gammal torkad frukt kanske kan få bada i smält choklad och få nytt liv?!?
Anna, bi äter kräm av torkad frukt till risgrynsgröt.
Vilka bra idéer du bjuder på !!!
Man kan blanda choklad med det mesta och det blir verkligen gott! Dadlar är jag inte så förtjust i så några sådana blev det inte i år. M
Helga, man ska ju inte slänga fin mat.
Znogge, man tar det man tycker om ♥
Mat vill jag gärna inte slänga, det gäller bara att komma på vad man skall göra med resterna.
Brödet ser gott ut.
God fortsättning på 2016!
Birgitta
Birgitta, eller köpa mindre mat... idag bakade jag gott kornbröd.
Skicka en kommentar