Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

3 februari 2007

Roses in Paris

Hos Rosensällskapet berättades om en underbar resa till rosenträdgårdar i Paris; rosenbilder, historia, små anekdoter. Vi blev även bjudna på Monets hembakade Madeleinekakor, mycket givande eftermiddag.

Föreläsaren hade besökt underbara Roseraie L’Haÿ-les-Roses och Napolens fru Joséphines Château de Malmaison, den stora parken med Roseraie de Bagatelle, och Le Jardin des Plantes, det finns mycket rosor i Monets trädgård. Jag ska snart berätta om min egen resa till Monets trädgård 2005. Mycket på gång nu, även Trädgårdsamatörerna har kommit igång och Biodlarna börjar vakna.

En kvinnas handväska
Varför städar jag min handväska bara när jag ska resa?
Trasig penna, tomma omslagspapper (vill inte slänga på gatan), skräp...
Varför lyckas jag aldrig ha det så där glamouröst, som jag drömmer om?
Sönerna gav sin slarviga mor en kedja, som räddat plånboken två gånger.
Var är alla kontanter? Bara kvitton..

14 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, vilken kvinna känner inte igen sig när det gäller skräp i väskan?? Varför gör vi så?

Anonym sa...

Skulle egentligen kommentera det där med kvitton och plånböcker. Varför sparar man ICA-kvittot när man köpt 2 liter mjölk och några tomater? Tror man att det är fel kan man ju alltid kolla direkt... Och plånboken sväller och sväller och sen hittar man inte pengarna. Och jag känner igen min handväska i din rensning...kvinnligt?

Anonym sa...

Godmorgon på dig.
Skrattar åt innehålet i din handväska ja så har vi nog ett fleretal av oss . Det där med bara kvitton var är pengarna också rätt typiskt,,men tycker mig skåda lite mjölkpengar där emellan. Får återkomma till dina rosor och annat hinner inte just nu ha det bra i dag på vilodagen

Lis vom Lindenhof sa...

Das ist schon erstaunlich was in einer Handtasche so alles drin ist *ggg*

Sigrun sa...

Hannele, ich verstehe heute wenig. Warst du auch schon mal in Monets garden? Er ist wunderschön, in der Nähe von Paris. Allerdings sind die Farben heftig, anders als in den meisten englischen Gärten!

In meiner Handtasche sieht es tatsächlich ähnlich aus.

Sigrun

Karin sa...

Åhh, det låter som en härlig eftermiddag med alla de rosenträdgårdarna. Jag har också besökt Monets trädgård men det var många år sedan så jag skulle gärna återvända. :)

Hannele på Hisingen sa...

Sara, säg det :)

Christina W, vart ska man slänga kvittona, inte på golvet i ica?

Filijonkan, ha en skön vilodag.

Lis, du verstehe mich sehr gut :)

Sigrun, ich höre ein interessanter Vortrag über RosenGarten in Paris, aber ich habe auch Monet besuchen.

Karin A, ja, jag måste lägga in några bilder från Monet snart.

Helena sa...

Ja, just precis ser det ut så i mina väskor åxå :-) kvitton i pluran, och pengar på kort.

Anonym sa...

Haha. Ja så är det nog för de flesta, det med skräp i väskan. Jag stoppar ju allt där som man inte får släppa på gatan. Fullt med papper och skräp naturligtvis. Mina kvitton lägger jag alltid i ett fack som jag tömmer när det inte går att vika plånboken mer. Sedan lägger jag över dem i en skål. Har tänkt göra en budget med kvittona som utgångspunkt. Nån dag!

Hannele på Hisingen sa...

Signelina, när barnen var mindre, var man tvunget att alltid ha kontanter till hands. På loppis tar de inte alltid kort heller :)

Marie, sant, man vill ju inte skräpa på gatan. Budget är inte dumt, man kan kolla en månad i alla fall.
Jag sparar också kvitton, ifall jag har en defekt vara, försöker lämna tillbaka - ifall jag hittar kvittot :)

Ingrid E sa...

Hm lite nya handväskvanor skulle nog sitta fint. Själv rensar jag ganska ofta för jag är trött på att inte hitta.
Trädgårdsvännerna börjar vakna. Ett första vårtecken? Själv ser jag fram emot trädgårdsmässan i Stockholm i slutet av mars.

Hannele på Hisingen sa...

Ingrid, senaste handväskan köpte jag i huvudstaden, den ser helt vanlig ut, inga blommor på eller nåt... Försök inte inbilla mej att Stockholmsmässan skulle vara bättre än Trädgård Väst ;)

Anonym sa...

Hm... min handväska är eländigt tom om jag jämför med din. Bara nycklar och almanacka och telefon. Ja, en lypsyl också...

Skräp har jag i fickorna på min jacka och gamla kvitton ligger i en hög på mitt skrivbord, för jag har skrivit bra saker att komma ihåg på baksidan av dem.

Hannele på Hisingen sa...

Nina, jag är en Muminmamma. Man skulle kunna skriva en uppsats om kvinnors handväskor - och man skulle kunna kåsera om alla inköpslistor, som ligger där, nånstans :)